8 reacties
Terug naar het overzicht

Hoe behaal je jouw nieuwjaarsvoornemen in 2018?

Het gaat niet goed met de Nieuwjaarsvoornemens!

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Bristol, blijkt dat 88% van de mensen met een Nieuwjaarsvoornemen, faalt in de uitvoering ervan. Andere onderzoeken zijn minder pessimistisch en gaan er van uit dat maar 63% faalt.

Een enquête uitgevoerd door BUPA (een Britse verzekeringsmaatschappij) laat zien dat 43% van de ondervraagden minder dan een maand kan volhouden, terwijl 66% het langer dan een maand kan volhouden.


Vandaar dat het belangrijk is om jouw voornemen goed in te plannen en de volgende tips te gebruiken:

1. Hou het op één enkel voornemen

Concentreer je op een voornemen. Je kan natuurlijk kilo’s verliezen, stoppen met roken en een marathon uitlopen. Maar alles in een jaar is misschien een beetje te hoog gegrepen. Zorg dat je voornemen realistisch is.

2. Plan jouw voornemens

Als je pas op 31 December begint na te denken over wat een uitdaging zou zijn, ben je rijkelijk laat. Probeer op voorhand na te gaan welke uitdaging je interessant lijkt. Is het belangrijk om een tijdschema te maken?

3. Kies een nieuw voornemen

Als je er vorige jaren niet in slaagde, is de kans klein dat je er ook dit jaar  niet in zal slagen. Ga eerder een nieuwe uitdaging aan of herdefinieer je oude uitdaging. Ga na waarom het je voorheen niet lukte en pas je uitdaging hierop aan. Soms kan een kleine aanpassing wel voor succes zorgen.

4. Baseer je voornemen op jouw kunnen

Baseer jouw voornemen op wat je wilt bereiken. Een Nieuwjaars voornemen is iets persoonlijk. Laat je dus niet overhalen om iets in groep te doen, tenzij je je daar ook voor wilt inzetten. Probeer aan je eigen verwachtingen te voldoen en niet aan wat jouw omgeving van je verlangt.

5. Vertel vrienden en familie over jouw doelstelling

Natuurlijk is Youlcee het perfecte platform om jouw challenge kenbaar te maken. Vraag jouw familie en vrienden om je in jouw voornemen te steunen en zamel zo geld in voor een goed doel. Start jouw uitdaging nu! Door jouw uitdaging te delen met je omgeving verhoog je de morele support en druk om je uitdaging te behalen.

resolution photo
voornemens voor 2018

6. Deel jouw uitdaging op in verschillende delen

De meeste uitdagingen kunnen opgebroken worden in kleinere delen. Als je bijvoorbeeld je eerste marathon wilt lopen,  dan moet je jouw conditie en uithoudingsvermogen stelselmatig opbouwen. Dat kan je door bijvoorbeeld eerst een Start-to-Run programma te volgen zodat je vlot je eerste 5 kilometer kan lopen. Nadien kan je proberen een 10 Miles te lopen, totdat je uiteindelijk klaar bent voor een marathon. Wees je bewust van deze tussenstappen om je doel te bereiken.

7. Gun jezelf kleine beloningen

Er is absoluut niets mis als je jezelf wilt belonen bij het halen van een mijlpaal. Laat je tanden witten als je bijvoorbeeld 2 maanden niet gerookt hebt of gun je een massage als je de helft van het geplande gewicht bent kwijtgespeeld. Deze kleine beloningen kunnen je echt helpen om door te zetten op de meest moeilijke momenten.

8. Hou de voordelen steeds in gedachte

Waarom ben je überhaupt deze uitdaging aangegaan? Waarschijnlijk had je problemen met je gezondheid of conditie. Misschien voel je je nu aantrekkelijker? Of ben je een beetje wijzer geworden. Mogelijk heb je jouw ecologische afdruk kunnen verkleinen? Heb je geld gespaard? Of draag je actief bij aan een betere wereld? Dit zijn zeker argumenten die je verder kunnen helpen met het behalen van jouw doel.

Gebruik zeker applicaties zoals calorietellers, of applicaties waarmee je jouw  ecologische voetafdruk of je CO² uitstoot kan berekenen.

9. Schrijf of Blog jouw resultaten neer

Hou een dagboek of blog bij met jouw verhalen met de resultaten die je bereikt hebt. Gebruik jouw challenge op Youlcee.com om jouw verhaal te vertellen. Laat zien dat je moeilijke momenten hebt. Door je verhaal neer te schrijven, krijg je een goed inzicht wat je al bereikt hebt.

10. Laat een tegenslag geen reden zijn om te stoppen.

Niemand is perfect. Het is dus normaal dat het eens tegenzit. Dat je het moeilijk hebt of dat je begint te knoeien. Laat dat geen reden zijn om je hoofd te laten hangen. Een tegenslag is geen reden om op te geven.


Opgeven is voor losers, niet waar? En wij zijn veel, maar we zijn geen losers. Dus wensen we je veel succes en hopen we dat je je doel bereikt.