0 reacties
Terug naar het overzicht

Engageer je team en boost je bedrijf met Youlcee.

engageer je team en boost je bedrijf met Youlcee
Als bedrijf wil je graag dat medewerkers zich goed voelen op de werkvloer. Het halen van deze doelstelling is vaak moeilijker dan gedacht. Engageer je team en boost je bedrijf met Youlcee. Hier vind je 7 redenen waarom Youlcee het ideale hulpmiddel is.
  1. Het is de ideale manier om te laten zien dat jullie je ook écht engageren. Wat dacht je van in groep de Mont Ventoux beklimmen t.v.v. het Kankerfonds? Of 8 uur per maand vrijwilligerswerk doen, na de kantooruren. Laat het weten aan je klanten, bezoekers, leveranciers en betrek hen erbij. Het zorgt er mee voor dat je zichtbaar bent.
  2. Laat het menselijke gezicht achter je bedrijf zien. Veel bedrijven zijn bezig met uitbouwen van een reputatie. Natuurlijk door een goed product op te leveren of een goede service aan te bieden. Tegelijkertijd proberen ze een menselijk gezicht te laten zien achter het bedrijf. Liefst is dit gezicht empatisch, begaan en geëngageerd. Zodoende geeft dit een persoonlijke tint aan jouw bedrijf. Met Youlcee kun je op eenvoudige wijze deze filosofie kracht bijzetten.
  3. Haal je bedrijfsdoelstellingen. Het opstellen van jaarlijkse doelstellingen, het is zoiets als “Nieuwjaarsvoornemens voor bedrijven”. Toch vormen ze een belangrijk onderdeel van een goeie bedrijfscultuur. Misschien willen jullie dit jaar de klanttevredenheid verhogen? Of de CO2 uitstoot van het bedrijf verkleinen. Of wil je besparen op de elektriciteitsrekening? Samen voedselverspilling tegen gaan? Als je doelstelling meetbaar is, dan kan je terecht bij Youlcee! Je helpt er niet alleen je eigen bedrijf mee verder, maar elk initiatief kan ook als crowdfunding voor een goed doel opgezet worden.
  4. Vertaal je doelstellingen in toffe uitdagingen. Je doelstellingen gemaakt? Ben je klaar om ze te behalen? Echter doe je dit niet alleen. Hiervoor heb je de hulp nodig van je medewerkers. Maar hoe ondersteun je hen nu? En hoe hou je hen gemotiveerd om mee aan de kar te trekken? Met Youlcee maak je van je doelstellingen, leuke uitdagingen, die mensen met plezier willen behalen. Het resultaat is namelijk groter en waardevoller dan enkel het behalen van de doelstellingen op zich. Zo krijgt je teamgeest een boost en kan iedereen met tevredenheid en fierheid terugkijken op de behaalde resultaten.
  5. Creëer een coöperatieve bedrijfscultuur. Werkt je bedrijfscultuur nog te vaak top>bottom? Geef je medewerkers inspraak! Bespreek samen de doelstellingen van het bedrijf en laat hen vervolgens bepalen welke uitdagingen ze willen aangaan om deze te behalen. Wat ze willen doen? Wat ze willen veranderen of verbeteren? En welke goede doelen zouden ze graag willen steunen? Zo sta je als bedrijf dichter bij je medewerkers en geef je ondersteuning en vertrouwen.
  6. Ondersteun jouw werknemers in hun initiatieven. Door als bedrijf deel te nemen op Youlcee kan je een automatische sponsoring opzetten. Elk initiatief ontvangt dan een vooraf bepaald bedrag dat bij het slagen van de challenge, dat naar het gekozen goede doel zal worden doorgestort. Het doet er dan ook niet toe of een challenge individueel of in groep wordt uitgevoerd, of dat de challenge gekoppeld is aan de bedrijfsdoelstellingen. Wat telt is dat jij achter jouw medewerkers staat.
  7. Herstel het groepsgevoel. Heeft Covid en het langdurig thuiswerken de afstand tussen je medewerkers vergroot? Breng dan het groepsgevoel terug door gezamenlijk uitdagingen aan te gaan of organiseer een vriendschappelijke competitie tussen collega’s. Wat dacht je van een challenge “corona-kilo’s verliezen” of “10.000 stappen per dag zetten”? Het resultaat: medewerkers die samen bepaalde doelstellingen aanpakken, opnieuw kunnen samenwerken, terug plezier in hun werk creëeren en tegelijk zichzelf verbeteren.

Meer weten? Vraag meer info aan

Helden binnen jouw bedrijf

Lees ook: “Als het niet van binnenuit komt, lukt het vast niet.”