21 reacties
Terug naar het overzicht

Verslag van een geweldige dag

In juni maakten we kennis met Youlcee. We gingen vanuit onze voorziening voor mensen met een mentale beperking een evenementje op poten zetten. Dit om fondsen te werven voor activiteitenmateriaal voor onze bewoners. We maakten een werkgroepje, melden ons aan op Youlcee en maakten reclame. Van midden augustus tot de laatste week voor het evenement ging het bedrag aarzelend omhoog. Tot de bewuste dag:

Wat een dag voor Blijdorp!

Op een druilerige woensdagmorgen in september besloot de volwassenenwerking va Blijdorp om de wandelschoenen aan te  trekken. Doel: Muziekinstrumenten en materiaal voor de activiteiten te sponsoren.

De dag begon aarzelend met kleine oogjes en voorzichtige wandelaars. Onze afdelingshoofden Daisy en Leonie gaven de aftrap. Dj Pieter verzorgde de sfeer en de livestream zodat de sponsors en nieuwsgierige kijkers thuis konden meevolgen.

getrompetter op de estafette dag
Rond 10h sloten er nog wat mensen aan bij het evenemententeam. Er werd gedanst en getrompetterd.

Rond 10h sloten er nog wat mensen aan bij het evenemententeam. Er werd gedanst en getrompetterd. Ondertussen werden er lustig stempels verzameld door de bewoners, per toer een stempel. Enkelen liepen de toeren zelfs! Een hele dag kon er een verfrissing genomen worden en de kleine honger gestild worden.

Om 11h verzorgden we een flashmob op de deunen van de macarena. Het dagcentrum, de woongroepen,… iedereen was aanwezig om te wandelen. Wat een succes!

Rond de middag werd het eventjes terug rustig. De prijzentafel voor de gasten werd uitgestald. Degenen die een volle stempelkaart hadden bij elkaar gewandeld, konden iets kiezen.

Dansen, cakejes, goeie muziek en vooral veel blije mensen was het elan gedurende de middag. Het bleef droog tussen 14 en 17h dus de groepen hebben enorm genoten. Zeker als ze werden beloond met een mooie prijs !

Een fikse stortbui kon ’s avonds ook de pret niet drukken. Er bleef gewillig gewandeld worden.

Toen het donker werd en de lantaarns branden, hadden we nog een uurtje te gaan. De livestream werd wat drukker bezocht, het bedrag bleef stijgen. Op hoeveel zouden we afkloppen?

We zetten het laatste kwartier een lange polonaise in met alle aanwezigen. Wat was het leuk. De verbinding tussen de verschillende groepen van Blijdorp was zichtbaar en voelbaar. Warm, ondanks de koude.

de blijdorp-polonaise

Le moment sûpreme

Le moment sûpreme…maar niet voor de volgers van thuis. Want een organisator trok per ongeluk de kabel uit toen het bedrag van 2805 euro bekend werd gemaakt. Oops…

Dikke merci, dankjewel aan de sponsors, wandelaars, vrijwilligers ,de werkgroep. Het was fijn samenwerken met iedereen. Ook aan Youlcee, het platform zorgde ervoor dat we de sponsoring konden zien groeien en dat we op een transparante manier propaganda konden voeren voor ons evenement. De feedback en snelle hulp bij problemen maakten het een fijne samenwerking. Als kers op de taart hebben onze cliënten enorm genoten van de dag en gaan nog vaak mogen genieten van de materialen die we nu kunnen aankopen.

Kelly

De challenge kan nog tot dinsdag 12/10/2021 gesponsord worden via onderstaande link